Deeleconomie

Trixxo Exxtra is een erkend platform voor deeleconomie. Maar wat houdt zo’n deeleconomie nu juist in? Deeleconomie, ook wel sharing economy genoemd, is een sociaaleconomisch concept waarbij burgers o.a. diensten met elkaar delen.

Bijklussen

Bijklussen zonder speciaal statuut

In Vlaanderen kan je dankzij dit systeem bijklussen zonder een speciaal statuut. Wil je wat bijverdienen? Ben je student, gepensioneerd, loontrekkende, huisvrouw/huisman, of zelfstandige? Dan is dit iets voor jou! En dat tegen een gunstig fiscaal regime. Sinds 2021 worden deze extra activiteiten (naast je hoofdberoep) met 10% belast.

Erkend deeleconomieplatform

Trixxo Exxtra is een erkend deeleconomieplatform

En ook Trixxo Exxtra is een erkend deeleconomieplatform. Wat betekent dat? Wij regelen de samenwerking tussen de opdrachtgever en de klusser, en dit in de privésfeer. Dit kan gaan om het onderhoud van de tuin, allerlei kluswerken, kinderoppas, vervoer, enz. Ook de dagelijkse zorg bij personen, die door hun beperking intensieve of frequente ondersteuning thuis nodig hebben, valt hier onder. Door onze erkenning zorgen wij voor de match tussen de opdrachtgever/budgethouder en de klusser/assistent, maar ook de facturatie naar de opdrachtgever/budgethouder en de uitbetaling naar de klusser/assistent nemen we voor onze rekening. Ten slotte bieden we de klusser/assistent ook een gepaste verzekering.

Een deel van onze klanten zijn andersvaliden. 26.000 andersvaliden ontvangen een budget op maat van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Met dit budget kunnen ze zorg en ondersteuning inkopen binnen het eigen netwerk, bij vrijwilligers, bij individuele begeleiders, bij professionele zorgverleners en bij door het VAPH vergunde zorgaanbieders.

Aansluiten

Sluit je nu aan bij Trixxo Exxtra

Naast andersvaliden ondersteunt Trixxo Exxtra ook ouderen, ouders die een oppas zoeken voor schoolgaande kinderen of mensen die tijdelijk minder mobiel zijn (bvb na ziekenhuisopname). Kortom, iedereen die een helpende hand kan gebruiken, is bij Trixxo Exxtra aan het juiste adres.

Ik wil meer informatie