Beschik je over een PVB of PAB?

Maak gebruik van je Persoonsvolgend Budget (PVB) of Persoonlijke-assistentiebudget (PAB)! Trixxo Exxtra is een door de Belgische overheid erkend deeleconomieplatform. Zo komt ook je huidige hulp in aanmerking voor een vergoeding én verzekering.

Registreer je nu

Wat is een PAB en een PVB?

Een persoonlijke-assistentiebudget (PAB) is een budget dat het VAPH geeft om de assistentie voor uw andersvalide kind thuis of op school te organiseren en te financieren. Enkel minderjarigen kunnen een persoonlijke-assistentiebudget aanvragen.

Het persoonsvolgend budget (PVB) is een budget op maat waarmee u als meerderjarige andersvalide zorg en ondersteuning kunt aanvragen. Die zorg en ondersteuning kunt u kiezen binnen uw eigen netwerk, bij vrijwilligersorganisaties, bij individuele begeleiders, bij professionele zorgverleners en bij door het VAPH vergunde zorgaanbieders.

Wat is een budgethouder?

Een budgethouder is een persoon met een beperking of zijn/haar wettelijke vertegenwoordiger aan wie het budget wordt toegekend. Je bepaalt zelf welke zorg en ondersteuning je wenst te besteden met je budget, binnen je eigen netwerk, bij vrijwilligersorganisaties, bij individuele begeleiders, bij professionele zorgverleners en bij door het VAPH vergunde zorgaanbieders

Hoe werkt het?

Wij staan in voor de regeling tussen het VAPH en jouw hulp. Zo beperken we de rompslomp voor jou.
Onze vergoeding? Een kleine tussenkomst die we helder op je factuur vermelden.

Jij bezorgt ons een overzicht van de uitgevoerde taken, het uurtarief en de gepresteerde uren.

Wij bezorgen jou een keurige factuur die je kan betalen met je PVB/PAB Budget (VAPH).

Wij betalen jouw assistent vlot en correct uit.

Een keer per jaar krijgt je assistent van ons een overzichtelijke fiscale fiche.

Je eigen handje hulp of persoonlijke assistentie via Trixxo Exxtra?

Heb je al een buur, familielid of vriend die bijspringt? Trixxo Exxtra geeft ze een beter sociaal statuut én eersteklas verzekering.

Nog geen handje hulp? Dan gaat Trixxo Exxtra op zoek naar jouw ideale hulpmatch.

Bereken hier hoeveel uren je kan uitbesteden via Trixxo Exxtra

Jouw budget laat toe: