Studenten

Kan een student werken via deeleconomie?

Een student kan werken in de deeleconomie, maar moet wel de limiet van 475 uren per jaar respecteren. Anders kunnen het kindergeld en het fiscaal ten laste zijn in gedrang komen.

Als je via deeleconomie 50 uur werkt, gaan die 50 uur meetellen in die limiet van 475 uren. Dus zolang je die limiet niet overschrijdt, vormt dat voor de kinderbijslag geen probleem. Studenten die hun studie verder zetten hebben een onbeperkt aantal uren.

Een student van een alleenstaande ouder mag meer verdienen dan de limiet van €6.540, zonder dat het fiscaal ten laste blijven in het gedrang komt. Tegelijkertijd leggen de regels van deeleconomie hier wel restricties op, waardoor je toch niet boven die €6.540 mag gaan om van de 10,7% belasting te gaan.

Kort samengevat: Je mag niet meer dan 475 uren werken en niet meer dan €6.540 verdienen. Die 475 uren zijn cumulatief en omvatten dus zowel je studentenjob als werk via deeleconomie.

Aansluiten

Sluit je nu aan bij Trixo Exxtra

Naast andersvaliden ondersteunt Trixxo Exxtra ook ouderen, ouders die een oppas zoeken voor schoolgaande kinderen of mensen die tijdelijk minder mobiel zijn (bvb na ziekenhuisopname). Kortom, iedereen die een helpende hand kan gebruiken, is bij Trixxo Exxtra aan het juiste adres.

Ik wil meer informatie